Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt

de ionix in Peste, 1 Noi 2010 | 11096 vizualizari

 

o portie pentru sotul iubitor de sare si de peste :D

 

INGREDIENTE

  • pentru sosul de iaurt:
  • 3 linguri cu iaurt
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura cu ulei de masline
  • putin marar tocat
  • sare
  • pentru scrumbia la cuptor:
  • o scrumbie in saramura
  • piper
  • putin busuioc uscat
  • putin rozmarin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt:

Scrumbia este extrem de sarata, eu am lasat-o asa pt ca sotul mananca sarat... daca nu mancati foarte sarat, e bine s-o lasati la desarat putin...

Se curata bine scrumbia si se aseaza pe o folie de aluminiu. Bagam piper, rozmarin si busuioc in peste iar apoi invelim pestele cu folia de aluminiu.

Punem pe gratarul de la cuptor la foc mic, sub gratar punem o tava plina cu apa. Dupa o ora il scoatem din cuptor, rupem folia de aluminiu la un capat si lasam sa se scurga grasimea din peste. Bagam iar la cuptor, la foc iute, pentru inca 10-15 minute.

Cat timp scrumbia e la cuptor facem sosul.

Preparare sos:

Pisam usturoiul si-l frecam bine cu ulei si putina sare.

Adaugam iaurtul si mararul si omogenizam. Cu acest sos vom servi pestele.

Se serveste alaturi de un vin alb bun.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

este pentru sotii care mananca extrem de sarat :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mena29 1

02.11.2010, 22:26

Si eu sunt fan peste

ionix 1

03.11.2010, 16:54

@Rock46hunt... cand o sa vezi poza de prezentare a retetei o sa ramai uimit vinul alb n-a lipsit

@Mena...

MVMih 1

28.03.2011, 15:09

Vis reteta! Eu nu prea am gasit de cumparat scrumbie sarata, e buna si proaspata dar fiind un peste gras...da bine sa stea ceva timp la sare si zvantat. Cum gasesc aplic reteta.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saramura de scrumbie